Välkommen till Elfstedts snickeri i Uppsala

Vi på ELFSTEDTS SNICKERIFABRIK AB arbetar främst med tillverkning av inredningar, dörrar, kök, trappor och fönster. Vi gör även restaureringar av gamla byggnader, kyrkor och trapphus.
Lite mer avancerade arbeten som förgyllningar och dekorationsmålningar hör till våra specialiteter.

Släkten Elfstedt har varit verksam inom hantverksyrken sedan början av 1900-talet, med profiler som Carl Elfstedt, målarmästare i Stockholm och Erik Elfstedt med målarateljé i Herrljunga. De senaste åren har Stockholms innerstad och Uppsala varit vår huvudsakliga arbetsplats. Ett antal trappuppgångar, hus och lägenheter har fått en omsorgsfull och välförtjänt renovering.

ELFSTEDTS vill tillgodose kundens alla önskemål vare sig det gäller återställande av tidsenliga snickerier och målningsarbeten eller nyproduktion. Vi utför all form av färgsättning, såväl traditionell som modern. Arbetet utförs med material och färg av högsta kvalitet för att renoveringen skall hålla åtskilliga år framöver.

Nöjda kunder och ett gediget hantverk är våra ledord

@elfstedtssnickerifabrikab

Snickerier

Från fura till ädelträ eller MDF. Vi åtar oss alla typer av snickeriuppdrag, allt från er enkla hylla till platsbyggda kök eller entrépartier för er bostadsrättsförening.
Restaurering av äldre snickerier är något vi ofta utför, dessa uppdrag är mestadels i känsliga miljöer så utförande och material är alltid av högsta kvalité.

Tillsammans med er hittar vi en elegant och smakfull lösning på era önskemål.

Läs mer

Måleri

Att försköna och återskapa ursprungliga miljöer är uppdrag som J.ELFSTEDTS ofta utför. Vi arbetar mestadels med restaureringsmåleri i miljöer som trapphus, kyrkor och äldre byggnader. Att använda traditionella och väl beprövade metoder och material i arbetet är något vi anser är viktigt. Därför använder vi gärna linoljespackel, linoljefärg, emulsionsfärger och traditionella metoder som lasering, lavering, ådring och marmorering.

Naturligtvis utför vi även andra typer av målningsuppdrag både inom- och utomhus.

Läs mer

ROT-Arbeten

För privatpersoner gör vi naturligtvis alla typer av ROT-arbeten. Våra medarbetare har en stor kompetens inom både måleri och montage. Idag kan vi erbjuda alla typer av renoveringar eller ombyggnader.

Kom med er idé så ska vi förverkliga den.

Läs mer

Säkerhetsdörrar

I vår strävan efter att alltid kunna leverera det bästa för kunden samarbetar vi med Torterolo & Re säkerhetsdörrar AB. Tillsammans kan vi leverera en oslagbar säkerhetsdörr med hög kvalitè och säkerhetsklassning, allt utfört i enlighet med ert original eller efter annat önskemål.    

Klicka på loggan nedan för att se hela Torterolo & Re's sortiment.

Läs mer

Kök

Varje kök är unikt! Det är hemmets hjärta kring vilket livet pulserar med allt från matlagning, djupa samtal och läxläsning sker.  Eftersom det är ni som ska använda, arbeta och slita på ert kök är det viktigt att ni är med och utformar det så att det fyller just era behov. Vi har kunnandet att anpassa köket till era mått, vinklar och önskemål.

Läs mer

Prisuträknare för lackering av luckor

Våra tankar om hantverk

I äldre tid var hantverksskicklighet något som värderades högt. Idag eftersträvas rationella och tidsbesparande tillverkningsprocesser, inget att förakta när man när man massproducerar. Vi har istället valt att fördjupa oss i de gamla, kanske lite långsammare hantverksteknikerna, vare sig det rör sig om snickeriet eller måleriet. Det kan möjligen uppfattas som omständigt eller otidsenligt, till och med svårt att förstå.

För oss handlar det om att göra saker väl och med hög kvalitet, inte bara fort. Att behandla materialet med omsorg och att se värdet i hantverket. Att använda naturresurserna (skogen eller linoljan) på ett mot kommande generationer hänsynsfullt sätt. Genom att känna materialet, förstå dess egenskaper och möjligheter utmanas vi i varje projekt vi genomför.

Många gånger får vi prova oss fram, förkasta idéer, testa om och om igen för att förstå hur det gamla mästarna behandlade materialet eller färgen. Det är en kunskap och kompetens som är svår att erövra men lätt att bära. Det är hantverk.

Jan Elfstedt

Specialsnickerier och måleri-kvalitet för generationer

Passa på nu!

15% på all lackering av köksluckor, dörrar och möbler.
Gör er egen uträkning i vår kalkylator på hemsidan.

Gäller till 30/4